Gala „Floare de Colt” rasare pentru a doua oara la Sighet!

12-08-2014

In urma cu 41 de ani, Ducu Bertzi castiga o valiza, ca premiu, la un festival de muzica folk. Din acel an, din 1973, Ducu si-a inceput cariera de artist. Fiind din Sighetu-Marmatiei, Ducu a decis, anul trecut, sa stimuleze tinerii care se dedica acestui gen muzical si incepand de la prima editie a Galei „Floare de Colt” a oferit o valiza personalizata drept premiu.

„Vis de-argint si de petale/ Cuibul tau e sus, pe creste/ Raza ta-mi coboara-n cale/ Mai frumos ca-ntr-o poveste...”, o poveste care se scrie la Sighetu-Marmatiei, pe 16 Si 17 august. 

Cea de-a doua editie a Galei „Floare de Colt” este dedicata implinirii a 40 de ani de activitate a artistului Stefan Hrusca, laureat al Festivalului de poezie si muzica folk de la Sighet, din 1974. Gala este si o avanpremiera a manifestarilor dedicate implinirii a 70 de ani de la nasterea poetului George Tarnea, prietenul Maramuresului, personalitate care a marcat repertoriul cantautorilor Stefan Hrusca Si Ducu Bertzi. 

Continuand traditia, Ducu Bertzi va inmana Premiul Valiza tanarului artist Jul Baldovin, pentru albumul “Acasa”. 

Sambata, 16 august, vor urca pe scena artistii locali - Nicolae Boico, Ilinca Ples, Daniela Raceala, Anca Cornestean (tineri care frecventeaza cursurile Scolii de Arta „Gheorghe Chivu”, clasa profesorului Gheorghe Stetca). Va urma gala sustinuta de: Adrian Ivanitchi, Florin Sasarman, Zoia Alecu, Radu Gheorghe, Ducu Bertzi Si Mihai Nenita.

Duminica, 17 august, spectacolul va incepe cu lansarea unui CD de debut al Stefaniei Iacob, din Botosani. Urmeaza apoi: Alina Manole, Jul Baldovin, Cosmin Vaman si Alexandra Andrei, Mircea Vintila si Stefan Hrusca.

Prezentatorul galei este nimeni altul decat actorul Adrian Paduraru. Organizatorii Galei “Floare de colt” sunt Consiliul Local Sighetu-Marmatiei, primarul Ovidiu Nemes, Centrul Cultural Sighet si Asociatia Interculturala Ducu Bertzi. Mai sunt doar cateva zile pana la cea de-a doua editie, insa putem incepe a fredona: Tu, Floare de Colt/ Gala sub bolti/ Frageda stea,/ Tu, gala mea... (Dana Andronie)

fb
youtube

Abonează-te la newsletter aici: